Glenda – tarinoita rakkaudesta

glenda_ilmo

Glenda – tarinoita rakkaudesta – Ensi-ilta Turun Linnateatterissa 18.4.2018 kello 19:00

Katso tapahtumatiedot täältä (facebook)

Suuren suosion saavuttanut Glenda on tullut tutuksi Ylen Radioteatterin ohjelmana. Nyt Glenda on riemukas ja svengaava musikaalimonologi teatteriestradilla – nelimiehisen huippubändin säestämänä!

Glenda on näytelmän päähenkilö, kypsässä iässä oleva duunarinainen, ronski ja huumorintajuinen mimmi joka on tullut kertomaan meille tosia tarinoita omasta elämästään. Hän kertoo elämänsä miehistä – rakkaista hunsvoteistaan – hän kertoo iloistaan ja suruistaan, pettymyksistään ja onnensa hetkistä, hän kertoo rakkauden ihanuudesta ja myös sen kamaluudesta. Ja kun sanat eivät riitä, hän puhkeaa laulamaan.

Sekä alkuperäisessä kuunnelmassa että nyt teatterin lavalla Glendaa esittää näyttelijä/laulaja Susa Saukko. ”Musiikki on mukaansatempaavaa, hyväntuulista 50-luvulta vaikutteita saanutta jazz-iskelmää, rockabillya ja rock`n rollia. Se vie ajatukset aikaan jolloin mimmeillä oli lakkaboltsit ja kellohameet ja kundeilla spittarit jalassa ja perseen alla Amerikan rauta,” Susa luonnehtii esityksessä kuultavia kappaleita.

Glendan orkesterissa soittavat kokeneet muusikot: Kapellimestarina ja kosketinsoittajana on Pekka Kuorikoski, jota on kuultu muun muassa Kirkan ja Paula Koivuniemen keikoilla sekä Mestarit areenalla –spektaakkelissa. Lisäksi lavalla nähdään ja kuullaan kahta Leningrad Cowboysin jäsentä: nykyään Vicky Rostin kanssa soittava Sami Järvinen on rummuissa ja Mikko Vuorela kontrabassossa. Kitarassa Markus Tiiro.

Glendan on käsikirjoittanut ja säveltänyt Juha Takanen. Pitkän linjan kiertuemuusikko Takanen on soittanut muun muassa Sorsakoski & Agentsin, Kari Tapion, Tuomari Nurmion ja Rauli Badding Somerjoen kanssa. Kuunnelmamuotoon kirjoitetun tekstin teatterilavoille sovitetun version ohjauksesta vastaa Pentti Kotkaniemi, ja ensi-illan tuottaa helsinkiläinen Aleksanterin teatteri.

glenda_orkestin_kaa

 

Musikaalimonologi nyt tilattavissa teattereihin!

Glenda – tarinoita rakkaudesta

Suuren suosion saavuttanut Glenda on tullut tutuksi Ylen radioteatterin ohjelmana. Nyt riemukas musikaalimonologi Glenda tarjoillaan teatterien estradeille.
Esitys taipuu myös teatteriravintolan show & dinner -ohjelmaksi.

tilaaPainike